top of page

Proteze

 

Proteze su mobilne nadoknade koje pacijent sam može skidati i izradjuju u slučajevima kada pacijent nema uslova za izradu mosta.

Proteze se izrađuju najčešće od akrilara i podeljene su na totalne proteze i parcijalne proteze.

Totalna proteza cena
300€

totalna proteza

Totalne proteze se izrađuju kada pacijent u svojoj vilici nema ni jedan svoj zub. One su izradjene od akrilata i u sebi imaju veštačke akrilatne zube. Mogu se izradjivati kao obične, ojačane titanijumskom mrežicom ili izradjene za nošenje na implantatima

Skeletirane parcijalne proteze cena
450€

skeletirana proteza

Parcijalne skeletirane proteze se izradjuju kada u ustima nedostaje više zuba, a raspored preostalih zuba ne omogućava izradu zubnog mosta ili kada nema dovoljno kosti za ugradnju zubnih implanata.

 

Skeletirane parcijalne proteze su mobilne nadoknade koje mogu da se skidaju kako bi se održavale. Skeletirane proteze se sastoje iz skeleta, koji može biti od metala ili biokompatibilnog materijala u beloj boji (BioDentaplast by Bredent), akrilatne baze i zuba. 

 

Elastične(Wertex) parcijalne proteze
400€

silikonska proteza

Elastične Wertex TermoSense proteze su posebno izradjene parcijalne i totalne proteze koje nemaju žičane kukice i metalne delove, već svojom elastičnošću se drže za zube i tkiva.

Udlikuje ih odlična estetika i udobnost prilikom nošenja.

Pročitajte još o ovim protezama ovde.

 
implant-overdenture-photo
proteza
full-partial-1
DSC_3927
PartialDenture1
bottom of page